Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل تراکتورسازی تمام اظهارات مبنی بر انحصارطلبی و اعمال نفوذ برای عدم فعالیت کارخانجات تولیدی را تکذیب کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از  شبکه خبری تهران نیوز ، در دنیای امروز  تولید و اقتصاد از ارکان مهم کشور و پایه‌های اصلی هر حکومتی به شمار می‌آیند و از طرف دیگر ستون اصلی تولید نوآوری و به روز بودن تکنولوژی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از صنایع مهم و کلیدی در هر کشور که به‌عنوان یکی از چرخه‌دنده‌های تولید و رشد اقتصادی محسوب می‌شود صنعت تولید ماشین اعم از صنعتی، سواری و کشاورزی است.

بزرگترین کارخانجات ماشین‌سازی کشور مانند ایران خودرو، سایپا و تراکتورسازی جزو کارخانجات نیمه دولتی یا خصولتی و مادر محسوب می‌شود.

کشاورزی در دنیای امروز از اهمیت وجایگاه ویژه‌ای برخوردار است چرا که با افزایش جمعیت انسان‌ها در این کره خاکی نیاز به پوشاک و غذا بیش از پیش می‌شود به همین منظور نوآوری و تکنولوژی در این زمینه هر روز در حال تغییر است.

یکی از چرخه‌های پیشرفت در امر کشاورزی داشتن تکنولوژی جدید در بحث ماشین آلات کشاورزی و باغ‌داری است که شاید بتوان گفت به‌عنوان یک برگ برنده در امر کشاورزی محسوب می‌شود.

در ایران همانند سایر کشورهای در حال توسعه، کشاورزی نیز درحال حرکت است اما بنا به نظر بیشتر کارشناسان این حوزه هم در زمینه ماشین‌آلات و هم تکنولوژی پرورش گیاه بسیار عقب هستیم.

 شرکت تراکتورسازی ایران به‌منظور تهیه ماشین‌آلات کشاورزی در سال ۱۳۴۷ به‌صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شد اما این کارخانه در سال ۷۵ جزو شرکت‌های سهامی عام شد و توانست در بورس کالا شرکت کند.

این کارخانه هم‌اکنون نخستین و برترین شرکت تولیدکننده ماشین‌آلات کشاورزی به خصوص تراکتور است.

ابوالفتح ابراهیمی، مدیرعامل شرکت تراکتورسازی تبریز در گفت‌وگویی نیاز ایران به تراکتور را سالیانه ۲۰ هزار دستگاه عنوان کرد.

وی همچنین میزان تولید تراکتور در این کارخانه تراکتور را طی سال گذشته ۱۴ هزار و ۴۰۰ دستگاه اعلام کرد و گفت: ۲۵ درصد تولیدات امسال این شرکت به خارج از کشور صادر شود.

به گفته مسئولان این کارخانه بیش از ۹۰ درصد محصولات این شرکت تولید داخل است.

اما در کنار تولید محصولات تراکتور، کارخانجات و واردکنندگان دیگری وجود دارند که وارد بازار رقابت این محصول شده‌اند که بنا بر آمار منتشر شده تنها ۲ هزار دستگاه در سال روانه بازار می‌کنند.

شبکه خبری تهران نیوز ، بنا به تماس گرفته شده از سوی یکی از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی مبنی بر این‌که تراکتورسازی مانع تولید محصولات دیگر کارخانجات شده است پیگیر این موضوع شد.

 

* تراکتورسازی با اعمال نفوذ در دولت از فعالیت مابقی تولیدکنندگان جلوگیری می‌کند

مدیرعامل یکی از کارخانجات تولید کننده تراکتور و ماشین‌آلات کشاورزی که به خواست خودش نامی از آن برده نمی‌شود در ارتباط با انحصارطلبی شرکت تراکتورسازی به خبرنگار سرویس اقتصادی شبکه خبری تهران نیوز گفت: شرکت تراکتورسازی اجازه نمی‌دهد رقبا که جزو اصلی بازار و بخش خصوصی هستند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی افزود: بعد از دوندگی بسیار، بزرگترین شرکت سازنده تراکتور در هند راضی شد که فن‌آوری خود را وارد ایران کند و این محصول را داخل کشور تولید کند اما بعد از با خبر شدن مدیران و سهام‌داران کارخانه تراکتورسازی تبریز این شرکت با سنگ‌اندازی و به بهانه نابود شدن تولید داخل اجازه فعالیت را از ما گرفت.

این تولیدکننده اظهار داشت: تراکتورسازی تبریز به منظور از دست ندادن انحصار طلبی خودش، به نام اقتصاد مقاومتی و اشتغال اعمال نفوذ دارد و مسئولان را قانع می‌کند تا با تصویب قوانین، در فعالیت مابقی کارخانجات و شرکت‌ها مشکل ایجاد کنند.

مدیر عامل این کارخانه افزایش تعرفه واردات تراکتور از ۱۲ به ۱۵ درصد و همچنین و تغییر قانون داخلی‌سازی از ۳۰ به ۵۰ درصد ( طبق این قانون اگر شرکتی تنها ۳۰درصد از محصولات وارداتی را داخلی سازی کند به عنوان تولید کننده داخلی محسوب می‌شود) را از برنامه‌هایی دانست که تراکتورسازی به دلیل نفوذ در دولت به منظور جلوگیری از فعالیت سایر شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده اعمال کرد.

وی عنوان کرد: برای کسب اطلاعات به منظور بررسی کیفیت واقعی محصولات کارخانه تراکتورسازی به کشاورزانی که از کالای این شرکت استفاده می‌کنند مراجعه کردم و نتیجه تحقیقات نشان داد که دستگاه‌های این کارخانه بسیار بی‌کیفیت هستند.

وی همچنین ادعا کرد: تراکتور سازی قطعات خود را از چین ، ترکیه و هند وارد می‌کند و اینکه محصولات آن کاملا داخلی است شایعه است.

 

* علائم نشان می‌دهد تراکتور بومی‌سازی کرده است

دریانی، یکی از قطعه سازان ماشین‌آلات کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اقتصادی تهران نیوز در خصوص فعالیت‌های تراکتورسازی گفت: بنده هنوز خبر قطعی در خصوص اینکه شرکت تراکتورسازی قطعات خود را از کشورهای دیگر تامین می‌کند ندارم.

دریانی افزود: بنده حدود ۳۸ نوع چرخ‌دنده برای آن‌ها تولید می‌کردم اما اکنون فقط خریدار یک نوع از محصولات من هستند و به گفته خودشان مابقی را در داخل کارخانه تولید می‌کنند.

وی تصریح کرد: علائم موجود نشان می‌دهد که شرکت تراکتورسازی دنده‌های مورد نیاز خود را داخل‌سازی کرده اما در مورد مابقی قطعات اطلاعی ندارم.

 

* ۸۰ درصد انحصار طلبی توسط تراکتورسازی اعمال می‌شود

آقای جوانی، مدیر یکی از کارخانجات تولیدکننده ادوات کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اقتصادی تهران نیوز در مورد اظهارت انحصار طلبی تراکتورسازی در بازار اظهار داشت: تراکتور سهم بیشتری از بازار را در اختیار دارد و شاید بتوان گفت حدود ۸۰ درصد انحصار طلبی در بازار توسط تراکتور است.

وی گفت: هر روز با واردات بی رویه ادوات کشاورزی و باغبانی روز به روز سهم خود را در بازار داخلی از دست می‌دهد و تنها راهکار آن بالا بردن کیفیت محصولات خود است.

مدیر یکی از کارخانجات تولیدکننده ادوات کشاورزی افزود: تنها در مناطقی که کشاورزان خاص دارد از تراکتورهای وارداتی استفاده می‌کنند و بیشتر تولیدکنندگان محصولات کشاورزی از کالای تولید داخل بهر می‌برند.

جوانی بیان داشت: واردات بی رویه تراکتور سبب شده این شرکت ۲۰درصد از سهم خود را در بازار از دست بدهد و در آینده برای رقابت و حفظ سهم خود باید کیفیت کالا خود را افزایش دهد.

این تولیدکننده در مورد رضایت کشاورزان از محصولات تراکتورسازی این‌گونه بیان کرد: به خاطر اینکه در بسیاری از مناطق تراکتور دیگری به غیر از محصولات این شرکت وارد نشده و کشاورز نتوانسته مقایسه‌ای بین محصول داخلی و خارجی انجام دهد از کالای شرکت تراکتورسازی راضی هستند.

 

* تکذیب مدیرعامل تراکتورسازی

مدیرعامل تراکتورسازی تمام اظهارات مبنی بر انحصار طلبی و اعمال نفوذ جهت عدم فعالیت کارخانجات تولیدی را تکذیب کرد.

ابوالفتح ابراهیمی، مدیرعامل شرکت تراکتورسازی تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اقتصادی شبکه خبری تهران نیوز در ارتباط با اظهارات اخیر برخی از وارد کنندگان و تولیدکنندگان ادوات کشاورزی و باغبانی مبنی بر انحصارطلب بودن این کارخانه گفت: هر روز تعداد زیادی از ماشین‌آلات کشاورزی وارد کشور می‌شود و به راحتی در هر نقطه از ایران به فروش می‌رسد اگر انحصار بود چگونه این‌همه جنس به فروش می‌رسید.

وی اعمال نفوذ این کارخانه برای تغییر در تعرفه‌های واردات را تکذیب کرد و افزود: شخصی از واردکنندگان وجود ندارد که با تعرفه ۱۵درصد ماشین‌آلات کشاورزی را وارد کند و اکثراً به بهانه این‌که ما ۳۰ درصد از کالا را در داخل تولید می‌کنیم، ادوات کشاورزی را با تعرفه ۵ درصد وارد می‌کنند.

وی با بیان این‌که ۹۴ درصد از تولید ما داخلی است تصریح کرد: تنها ۶درصد از قطعات که آن هم در ایران تولید نمی‌شود، وارد می‌کنیم.

مدیرعامل کارخانه تراکتورسازی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از مناطق آزاد محلی برای مونتاژ تراکتورهای وارداتی ایجاد کرده‌اند که به ضرر تولید ملی است.

ابراهیمی خرید تراکتورهای وارداتی بی‌کیفیت با قیمت بالا توسط کشاورزان، وجود دلّال و عاملان فروش، تبلیغ گسترده در زمینه تراکتورهای وارداتی و حضور نمایندگان خارجی در اقصی نقاط کشور را عاملی برای کاهش سفارشات تراکتورسازی ایران دانست.

وی همچنین بیان داشت: بیشتر افرادی که برای تعمیر و یا تعویض قطعه به ما مراجعه می‌کنند از محصولات وارداتی استفاده کرده‌اند.

گفتنی است، نه تنها تراکتورسازی بلکه مابقی صنایع که کارخانه خصولتی در آن زمینه فعالیت می‌کند از انحصار طلبی کارخانجات نیمه دولتی در بازار داخل و به دست گرفتن قیمت محصولات نهایی گلایه دارند. کارخانجات خصوصی به دلیل حمایت دولت از واحدهای خصولتی توان رقابت با آن را ندارند این درحالی است که بنا به اصل ۴۴قانون اساسی کشور باید به سمت بخش خصوصی حرکت کند.

انتهای پیام/ م

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۶۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی

فولاد مبارکه تنها تولیدکننده دارای زنجیره کامل ورق کامل قلع‌اندود در کشور به‌حساب می‌آید. - اخبار بازار -

این شرکت همواره برای تأمین تمام نیازهای کشور در حوزه فولاد اهتمام ویژه داشته و ازآنجا‌که استفاده از ورق قلع‌اندود در صنایع غذایی و سایر صنایع کاربردهای مختلفی دارد، افزایش کمّی و کیفی این محصول که تولید آن از حساسیت بسیاری برخوردار است در اولویت این شرکت قرار داشته و دارد.

استقلال و خودکفایی در صنعت فولاد و تأمین نیاز کشور در حوزه‌های مختلف، دغدغه اصلی شرکت فولاد مبارکه از زمان راه‌اندازی این شرکت تا امروز بوده و در مسیر پرچالش پیشرفت، افزایش کمّی و کیفی محصولات و تأمین نیاز بازار، جلب رضایت مشتریان و ایجاد تنوع در تولید محصولات برای خلق دانش و ثروت، همواره در سیاست‌های راهبردی این شرکت قرار داشته است.

از دیرباز تولید ورق قلع‌اندود در صنعت فولاد موردتوجه بوده و با توجه به مصرف زیاد این محصولات در صنایع غذایی و دیگر زمینه‌های پرکاربرد، شکل‌گیری زنجیره تولید آن در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفت تا سرانجام از اواسط اردیبهشت‌ماه سال 1384، تولید این محصول در فولاد مبارکه طی زنجیره‌ای از فعالیت‌ها شامل اسیدشویی، نورد دوقفسه‌ای، شست‌و‌شوی الکترولیتی، آنیل شماره 3، تمپرمیل و خط قلع‌اندود و خطوط برش صورت گرفت و درنهایت محصولی باکیفیت و قابل‌رقابت با شرکت‌های معتبر فولادی دنیا به بازار عرضه شد.

در حال حاضر محصولات قلع‌اندود فولاد مبارکه در 4 گرید تولید می‌شود و هرساله، ضمن ثبت رکوردهای تازه‌ در تولید این محصول، زمینۀ ارتقای کیفیت و رضایت مشتریان بیش‌ازپیش فراهم می‌آید تا علاوه‌بر افزایش سهم بازار، ارزش‌آفرینی بیشتری برای شرکت و درنهایت اقتصاد کشور حاصل شود.

در حال حاضر، فولاد مبارکه مهم‌ترین کارخانه تولید ورق در کشور است که سهم عظیمی از عرضه انواع ورق فولادی را به خود اختصاص داده است. کیفیت مطلوب ورق‌های تولیدی این مجموعه باعث شده بازار صادراتی مناسبی برای این محصولات ایجاد شود و این امر، ضمن ارزآوری برای کشور، موجب افزایش اعتبار صنعت فولاد ایران در جهان و ارتقای فولاد مبارکه به‌عنوان شرکتی موفق در این زمینه می‌شود.

توفیقات حاصل‌شده درزمینه تولید ورق‌های فولادی تنها یکی از دستاوردهای فولاد مبارکه است و این شرکت تنها در سال گذشته با تولید 12 محصول ویژه، ازجمله تختال‌های فولاد زنگ‌نزن و فولادهای مورداستفاده در محیط نفت و گازترش، کارنامه درخشانی در زمینه مدیریت بهره‌وری و ارتقای توان فنی و مهندسی از خود بر جای گذاشته است و بدون شک تمامی این اقدامات و گسترده شدن سبد محصولات شرکت نشان از آن دارد که این شرکت در عمل به وظایف و مسئولیت‌های خود و دست‌یابی به اهداف و چشم‌اندازهایش موفق عمل کرده است.

اجرای پروژه‌های عظیم توسعه متوازن و هماهنگ گروه فولاد مبارکه در اقصی نقاط ایران و اجرای پروژه نورد گرم شماره 2 و پروژه‌های زیرساختی در حوزه‌های انرژی و راه، به‌طورقطع آینده روشنی را از جهات مختلف برای کشور رقم می‌زند؛ بنابراین با توجه به نام‌گذاری سال جدید تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، پیش‌بینی می‌شود با مشارکت و همدلی کلیه همکاران، تأمین‌کنندگان و پیمانکاران این گروه، شاهد دستاوردهای کمّی و کیفی بیشتری در سال جاری باشیم. فراموش نمی‌کنیم که شرکت فولاد مبارکه همواره خود را متعهد به ساخت ایران اسلامی و خلق آینده‌ای بهتر برای ایرانیان می‌داند و می‌کوشد در این مسیر، حفاظت از محیط‌زیست و عمل به مسئولیت‌های اجتماعی در تمامی حوزه‌های مرتبط موردتوجه و اهتمام ویژه این شرکت بوده و خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ساخت پهپادهای چندطیفی برای تشخیص آفات محصولات کشاورزی
  • دو سایت جدید تراکتورسازی در خارج از کشور راه‌اندازی می‌شود
  • همه چیز درباره رنگ پلی اورتان؛ ویژگی‌ها و کاربردها
  • شیراز میزبان نمایشگاه تخصصی بین‌المللی کشاورزی شد
  • کمک به ایجاد شغل با احیای ۹۰۰۰ کارخانه
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • یحیی تکذیب کرد: پای تعهدنامه در میان نیست!
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی